mio papà ha un giardino incredibile, metà orto e metà frutteto. quest’anno le ciliegie sono state incredibili e tantissime!! così questa volta ho deciso di cucinare una marmellata. la mia prima vera marmellata. e sai cosa? è così facile che sto già pensando di farne una di albicocche!!
i’m ready for a new day!
sono pronta per un nuovo giorno!
1 kg of fruit (cherries, apricots, peaches…)
300 gr of cane sugar
1 squeezed lemon
add the fruit cut in pieces with sugar and lemon and let it cooking gently, without stirring. after 40-45 minutes mix strongly and check if it’s ready by putting a teaspoon of marmelade in a dish and let cool. if it’s too liquid, boil it a little bit more.
1 kg di frutta (ciliegie, albicocche, pesche..)
300gr di zucchero di canna
1 limone spremuto
unire la frutta tagliata a pezzi con zucchero e limone e lascia cuocere lentamente senza mescolare. dopo 40-45 minuti mescola vigorosamente e controlla se è pronta mettendo un cucchiaino di marmellata su un piattino e lasciando raffreddare. se è troppo liquida, bollire un altro po’.
ADD YOUR LINK HERE - with Communal Global
ADD YOUR LINK HERE - with Communal Global
mmmm this had to taste really good; made for beautiful photographs here too. Carole at http://snaphappyonline.blogspot.com
RispondiEliminaThat jam looks heavenly! YUM YUM YUM!
RispondiEliminaoh delicious! I wish I had a basket of these cherries to make jam. yummy! Have a great week and thanks for stopping by my blog.
RispondiEliminaThat looks yummy, sadly cherries are very expensive here so I don't think I will be turning them into jam
RispondiEliminaMollyxxx
Oh, wow. I bet that's awesome!
RispondiEliminaThey do look so good!
RispondiEliminaI don't think I could ever make anything from cherries.... only because I'd have eaten them all during the process of getting ready to make something! It sounds divine though!
RispondiElimina